Házirend

A mindenki számára felhőtlen szórakozásnak az egyik alappillére, hogy betartsuk a szabályokat. Ismerje meg ezeket a szabályokat még az indulás előtt.

Ciglertó telefonszám értékelés
Czigler Tó szállás

Szabályok a szállásokra

Mint minden más üdülőháznak, horgásztónak, úgy nekünk is van bizonyos szabályzatunk. Ezek a szabályok úgy gondoljuk, hogy magától érhetőek, nincs benne semmilyen szigor, de fontosnak tartjuk tisztázni, hogy milyen viselkedés a helyén való a területen.

Az üdülőház egész területe NEMDOHÁNYZÓ! A dohányzás épületen kívül viszont engedélyezett, a kijelölt helyeken! A szobákat minden esetben 14 órától lehet elfoglalni, a távozás napján pedig 11 óráig kell elhagyni a szobákat, házakat. Az étkezés a kijelölt helyeken történhet, az üdülőház nem biztosít étkezést. Állatokat az épületbe tilos behozni. Az épületben külön női- és férfi WC ill. zuhanyzó található.

Szobájában mindenki saját felelősségére tartózkodhat. A szobákat a szállásadónak mindenkor joga és kötelessége ellenőrizni. Közös helyiségeket naponta, szobákat szükség szerint, új vendégek érkezése előtt minden esetben takarítjuk.

Szabályok a horgászatra

Bojlis szerelékeknél az elhagyós végszereléket kérjük használni! Fonott főzsinór, illetve a dobóelőtét nem használható. Pontymatrac és fertőtlenítő használata kötelező! Orsófék megfelelő beállítása kötelező!

Ha szeretne fotózkodni a hallal, azt csak és kizárólag úgy teheti meg, hogy a matrac fölött guggol, vagy térdel. A halfogásnál a merítőszák használata kötelező, illetve a ponty matrac használata is, amely fertőtlenítő folyadékkal van kezelve. A halakkal minden esetben kíméletesen kell bánni.

Mielőtt még bezárna a horgásztó kérjük előtte fél órával szíveskedjék befejezni a horgászatot. A Horgász Centrum területén a Czigler tó Kft. horgász rendje, illetve a Magyar Horgászat Etikai Szabályai érvényesek.

Czigler Tó stég
Czigler Tó hal
Czigler Tó horgászat

Kíméletes bánásmód

A gépjárműveiket csak és kizárólag a parkolóban tudják tárolni. A horgászatot megkezdeni csak a szükséges és előírt adminisztráció elvégzése, a horgászrend áttanulmányozása után lehet. A le nem foglalt stégeket minden esetben érkezési sorrendben osztjuk ki. A horgásztó területe természetvédelmi terület, így a környezet védelme és megóvása kötelező.

Ha kifogott egy halat, de nem kívánja megtartani, akkor kérjük, hogy kíméletesen eressze vissza a vízben. Ugyanígy kíméletésséget várunk el akkor is, amikor megszabadítja a halat a horogtól, tilos a halak kopoltyújába nyúlni. 

Ha megsérült egy hal, akkor akkor kérjük mindenféleképpen hívja fel a gondnokot ( +36 70 610 5816), ő fog gondoskodni a sérült halról. Ha ragadozó halat horgászott ki, akkor szintén értesítse a gondnokot, NE engedje vissza a vízbe.

Kíméletlen bánásmód a horgászati lehetőség azonnali megszűnését vonja maga után. Ha a hal a szakszerűtlen kezelés miatt meghal, akkor a horgászt kártérítésre kötelezzük. A horgász bedobott készségeitől csak annyira távolodhat el, hogy kapás esetén azonnal reagálni tudjon. Ha elhagyta a horgászhelyet akkor kötelessége minden készségét kivenni a vízből.

Ha halat kíván haza vinni, akkor azt csak a szákban szabad tárolni. Tilos a halakat cserélgetni, ha már egyszer a szákba kerültek.

Halőr munkájának segítése

A halellenőr a munkája során többször is végez ellenőrzést. Ilyenkor ellenőrzi az elvitelre szánt halnak a tárolását, horgászjegynek a hitelességét. Ha szabálytalanságot észlel, akkor felhívja a figyelmet a cselekvés megszüntetésére, súlyosabb esetben azonban a megszüntetésről intézkedik.

Gépjárművel tilos a horgászat konkrét helyére behajtani (kézi kiskocsi igénybevétele), kivéve ha különleges esetek miatt van erre szükség van ( például rokkant személy stb.). Ekkor a halőrnek kötelessége személyesen ott lenni és csak a ki-be pakolás idejére megengedett, egyéb esetekben a gépjárműveknek a kijelölt parkolóhelyen kell parkolni minden esetben.

Tilos a gépjárműveket horgászat után megközelíteni, a horgászat szerelékeit addig nem tehetik a járműbe, amíg az ellenőrzés meg nem történik. Megkérjük a horgászokat, hogy távozáskor a poggyászát áttekinthetően mutassa be a halőrnek. A halőrnek kötelessége a horgászrend betartatása. Jogosult a távozni szándékozó horgász személyi poggyászának, a gépkocsi csomag és utastér megszemlélésére. Tettenérés esetén a horgász örökös kitiltását és rendőrségi feljelentését vonja maga után.

Czigler Tó halak kifogva