Házirend

A mindenki számára felhőtlen szórakozásnak az egyik alappillére, hogy betartsuk a szabályokat. Ismerje meg ezeket a szabályokat még az indulás előtt.

Ciglertó telefonszám értékelés
Czigler Tó szállás

Szabályok a szállásokra

Mint minden más üdülőháznak, horgásztónak, úgy nekünk is van bizonyos szabályzatunk. Ezek a szabályok úgy gondoljuk, hogy magától érhetőek, nincs benne semmilyen szigor, de fontosnak tartjuk tisztázni, hogy milyen viselkedés a helyén való a területen.

Az üdülőház egész területe NEMDOHÁNYZÓ! A dohányzás épületen kívül viszont engedélyezett, a kijelölt helyeken! A szobákat minden esetben 14 órától lehet elfoglalni, a távozás napján pedig 11 óráig kell elhagyni a szobákat, házakat. Az étkezés a kijelölt helyeken történhet, az üdülőház nem biztosít étkezést. Állatokat az épületbe tilos behozni. Az épületben külön női- és férfi WC ill. zuhanyzó található.

Szobájában mindenki saját felelősségére tartózkodhat. A szobákat a szállásadónak mindenkor joga és kötelessége ellenőrizni. Közös helyiségeket naponta, szobákat szükség szerint, új vendégek érkezése előtt minden esetben takarítjuk.

Szabályok a horgászatra

Bojlis szerelékeknél az elhagyós végszereléket kérjük használni! Fonott főzsinór, illetve a dobóelőtét nem használható. Pontymatrac és fertőtlenítő használata kötelező! Orsófék megfelelő beállítása kötelező!

Ha szeretne fotózkodni a hallal, azt csak és kizárólag úgy teheti meg, hogy a matrac fölött guggol, vagy térdel. A halfogásnál a merítőszák használata kötelező, illetve a ponty matrac használata is, amely fertőtlenítő folyadékkal van kezelve. A halakkal minden esetben kíméletesen kell bánni.

Mielőtt még bezárna a horgásztó kérjük előtte fél órával szíveskedjék befejezni a horgászatot. A Horgász Centrum területén a Czigler tó Kft. horgász rendje, illetve a Magyar Horgászat Etikai Szabályai érvényesek.

Czigler Tó stég
Czigler Tó hal
Czigler Tó horgászat

Kíméletes bánásmód

A gépjárműveiket csak és kizárólag a parkolóban tudják tárolni. A horgászatot megkezdeni csak a szükséges és előírt adminisztráció elvégzése, a horgászrend áttanulmányozása után lehet. A le nem foglalt stégeket minden esetben érkezési sorrendben osztjuk ki. A horgásztó területe természetvédelmi terület, így a környezet védelme és megóvása kötelező.

Ha kifogott egy halat, de nem kívánja megtartani, akkor kérjük, hogy kíméletesen eressze vissza a vízben. Ugyanígy kíméletésséget várunk el akkor is, amikor megszabadítja a halat a horogtól, tilos a halak kopoltyújába nyúlni. 

Ha megsérült egy hal, akkor akkor kérjük mindenféleképpen hívja fel a gondnokot ( +36 70 610 5816), ő fog gondoskodni a sérült halról. Ha ragadozó halat horgászott ki, akkor szintén értesítse a gondnokot, NE engedje vissza a vízbe.

Kíméletlen bánásmód a horgászati lehetőség azonnali megszűnését vonja maga után. Ha a hal a szakszerűtlen kezelés miatt meghal, akkor a horgászt kártérítésre kötelezzük. A horgász bedobott készségeitől csak annyira távolodhat el, hogy kapás esetén azonnal reagálni tudjon. Ha elhagyta a horgászhelyet akkor kötelessége minden készségét kivenni a vízből.

Ha halat kíván haza vinni, akkor azt csak a szákban szabad tárolni. Tilos a halakat cserélgetni, ha már egyszer a szákba kerültek.

Halőr munkájának segítése

A halellenőr a munkája során többször is végez ellenőrzést. Ilyenkor ellenőrzi az elvitelre szánt halnak a tárolását, horgászjegynek a hitelességét. Ha szabálytalanságot észlel, akkor felhívja a figyelmet a cselekvés megszüntetésére, súlyosabb esetben azonban a megszüntetésről intézkedik.

Gépjárművel tilos a horgászat konkrét helyére behajtani (kézi kiskocsi igénybevétele), kivéve ha különleges esetek miatt van erre szükség van ( például rokkant személy stb.). Ekkor a halőrnek kötelessége személyesen ott lenni és csak a ki-be pakolás idejére megengedett, egyéb esetekben a gépjárműveknek a kijelölt parkolóhelyen kell parkolni minden esetben.

Tilos a gépjárműveket horgászat után megközelíteni, a horgászat szerelékeit addig nem tehetik a járműbe, amíg az ellenőrzés meg nem történik. Megkérjük a horgászokat, hogy távozáskor a poggyászát áttekinthetően mutassa be a halőrnek. A halőrnek kötelessége a horgászrend betartatása. Jogosult a távozni szándékozó horgász személyi poggyászának, a gépkocsi csomag és utastér megszemlélésére. Tettenérés esetén a horgász örökös kitiltását és rendőrségi feljelentését vonja maga után.

Czigler Tó halak kifogva
Azonnali megoldást nyújtunk cirkó problémájára, teljes garanciával, akár azonnali kiszállással.

Cirkó szerelés

Azonnali megoldást nyújtunk cirkó problémájára, teljes garanciával, akár azonnali kiszállással.

Éjjel-nappal vállaljuk a cirkók szerelését. Tudjuk, hogy milyen érzés az, amikor egy hideg téli estén tönkre megy a cirkó és azt érzi az ember, hogy folyamatosan hűl a lakás. Mi megoldjuk ezt a problémát: azonnali és non-stop kiszállással dolgozunk, így bármikor felhívhat minket, ha gond van a cirkóval.